qinopraktik.blogg.se

Här kommer vi, Micke och Cissi att blogga om, eller som vi gamlingar säger, skriva om, hälsa, QINOpraktik, psykiska eller mentala blockeringar, ADHD, dyslexi, vacciner och så vidare. Vi kommer INTE att visa vår mat eller nån dagens outfit, då får du gå någon annanstans. Denna blogg handlar om hälsa och svar. Inte om mode.

Ryggsmärta, del 6

Del 6 av serie om ryggsmärta. 

Detta är den sista delen, jag rekommenderar verkligen att du läser del 1 till 5 innan du läser denna, annars har den ingen som helst innebörd..

Vi avslutade förra delen med att prata om olika kategorier på smärta, om orsaker, bakomliggande faktorer och utlösande situationer.

Lokal eller central smärta. 

Vi kan också dela in smärta i ytterligare kategorier, lokal eller central. Ett exempel på lokal smärta är det tidigare nämnda fotledsstukningen. Lokal smärta ska behandlas lokalt.
Men om du har ont i höger och vänster knä samtidigt, eller bara i höger kroppshalva, eller smärta som ibland sitter här och ibland där, då handlar det troligen inte om en massa lokala smärtor som sätter sig lite här och där, då är det med all sannolikhet fråga om central smärta. Central- och psykisk smärta skall behandla centralt, och inte lokalt.

Det är oftast vår tolkkningar av verkligheten som måste behandlas, grundorsaken. Ta till exempel kontrollhov. Det är ditt kontrollbehov som är grundorsaken till ditt beteende och agerande.

Vart kommer våra beteenden ifrån?
Vårt beteende och mönster är något vi får innan vi fyllt 6 år gammal. Vi ska inte ge oss in i hur detta går till, men innan 6 års ålder har vi bara Delta och Theta hjärnvågor. Dessa hjärnvågor ligger på vår omedvetna del av hjärnan, du vet den som ser till att ditt blod filtreras genom njurarna, som bryter ner frukosten, som regler blodtryck och pH-värde. Den medvetna delen, det är den som har koll på var du bor, vad din mamma och pappa heter, vad USA's huvudstad heter. Den har INGENTING med läkning att göra eller att sköta om kroppens funktioner, det görs från den omedvetna delen.
 
Den omedvetna delen av hjärnan programmerades av andra under åren 0 till 6 år.
Vid 6-års ålder går barn igenom lilla tonårstrotsen (ofta trotålder nr 2, den första kom någongång vid 2 år), då det är nu som vi utvecklar nästa hjärnvåg, Alpha och det är nu barn får ett JAG.
Vem är jag, varför ska jag lyda dig, varför finns jag, kan jag dö? Nu har vi börjar utveckla vår medvetna del av hjärnan. Det är i denna del som du kommer att befinna dig i den störta delen av ditt vakna liv, Apha (och senare Beta). Detta är din medvetna del av din hjärna, den som vet var du bor, som kan räkna, tänka logiskt, förstå att man INTE ska gå mot röd gubbe etc. Men det är INTE här som ditt kontrollbehov sitter. Kontrollbehov, rädsla att inte duga, att kontant jaga bekräftelse av andra för att synas, höga prestationskrav på sig själv etc, etc sitter dessvärre i den omedvetna delen av hjärnan.

 Man kan inte säga:

Ähhh, nu slutat jag med att ha klaustrofobi (eller kontrollbehov). Det funkar inte så, man måste programmera om dessa mönster/program på en omedveten del av hjärnan. Sant, man kan med några års terapi lära sig acceptera sitt mönster/beteende och således inbilla sig att man har fått bort spökerna, men det går inte om inte programmerar om grundprogrammen.

Om du känner att du kanske har lite mentala/psykiska bakomliggade spöken som du fortfarande inte riktigt berabetat, då förslår jag att du kontaktar en av förljande terapeuter/terapier:
QINOpraktik terapeut, PSYCK-K, EFT, Resan-terapi, NLP eller någon likande terapi. En Mental coach skulle också kunna gå bra om de kan behandla dig på ett omedvetet plan.

Ähhh, det blev tydligen en till del... Glömde Daisy.. Ok, Nyårsafton får bli den allra sista delen...

Micke Dahlström
Leg Kiropraktor, Master of KINOpractic Medicine, Grundare av QINOpraktik.
Grundare av NoPain.se

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: