qinopraktik.blogg.se

Här kommer vi, Micke och Cissi att blogga om, eller som vi gamlingar säger, skriva om, hälsa, QINOpraktik, psykiska eller mentala blockeringar, ADHD, dyslexi, vacciner och så vidare. Vi kommer INTE att visa vår mat eller nån dagens outfit, då får du gå någon annanstans. Denna blogg handlar om hälsa och svar. Inte om mode.

Vetenskapligt bevisat... hahaha

Professor avslöjar forskningsfusk och spökskrivna artiklar om benskörhet

Professorn i ortopedi vid Linköpings Universitet Per Aspenberg blev inbjuden till en forskningskonferens i Schweiz som utmålades som en konferens med de främsta forskarna i världen inom benskörhet, men det visade sig att konferensen bara syftade till att marknadsföra ett läkemedelsföretags nya produkt.

Aspenberg går nu ut och berättar hur han nästan lät sig luras att vara medförfattare till en spökskriven vetenskaplig artikel.

Per Aspenberg beskriver i en artikel i British Medical Journal med rubriken: ”How I was nearly duped into authoring a fake paper” om hur det hela gick till.

Till nättidningen Netdoktor.se säger han:

”Det som upprör mig mest är attityderna i de här kotterierna där man lever i en bubbla utan kontakt med forskarmoralen. Ett konkret belägg är detta ”akademiska” möte som resulterar i ett manuskript vars slutsatser var skrivna på förhand i samarbete med en kommersiell aktör.”

Absurd metod för att behandla benskörhet
Per Aspenberg säger att han blev glad och smickrad när han blev inbjuden till konferensen men samtidigt fundersam över att han ombads att tala om: ”existerande ortopediska metoder att stärka benet hos patienter med osteoporos. Några sådana metoder finns nämligen inte.

En vecka före mötet fick han ett mail från en spökskrivare, en ”medical writer”, med ett synopsis där jag påstods säga att en viss typ av behandling hade framtiden för sig, skriver Aspenberg i ett pressmeddelande från Linköpings universitet.

Det rörde sig om en behandling där man sprutar in bencement i lårbenets märghåla. Det enda vetenskapliga belägg som Per Aspenberg kunde hitta för metoden var en studie utförd på lik. Tanken är att cementen ska reabsorberas av kroppen inom ett par år och ersättas av nytt
ben, vilket är en absurd idé menar han.

Vetenskapligt bevisat -  SKITSNACK...

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: