qinopraktik.blogg.se

Här kommer vi, Micke och Cissi att blogga om, eller som vi gamlingar säger, skriva om, hälsa, QINOpraktik, psykiska eller mentala blockeringar, ADHD, dyslexi, vacciner och så vidare. Vi kommer INTE att visa vår mat eller nån dagens outfit, då får du gå någon annanstans. Denna blogg handlar om hälsa och svar. Inte om mode.

QINOpraktik

Det är många som undrar om vi inte menar kiropraktik. Är QINOpraktik det samma som kiropraktik? Är det en felstavning? Vad är QINOpraktik?

Det är absolut inte. Kiropraktik är när en legitimerad kiropraktor manipulerar leder (inkl kotor) med en snabb teknik som heter HVLA, det är då det knakar. detta för att frigöra leden från en spänning. En helt fantastisk teknik.

QINOpraktik är något helt annat. Det är en kombination av Kiropraktik (endast filosofidelen), Kinesiologi, Massageterapi, Osteopati och ett kinesiskt synsätt. Själva filosofin kommer från kiropraktiken men den största delen av behandlingsteknikerna kommer från Kinesiologin och Osteopatin.

Vi har valt att stava QINOpraktik med stora bokstäver och med Q för att särskilja oss från kiropraktorn. QI betyder livsenergi i kinesok medicin.
KINOpraktik och våra terapeuter blir KINOpraktikterapeuter.

QINOpraktikterapeuten inriktar sig på frågan varför? Varför uppstod smärta, Varför fick vi en blockeringen i kotpelaren (som kiropraktorn ordnade tidigare). Varför återkommer smärtan hela tiden.

QINOpraktik är lika mycket en filosofi som en behandlingsteknik. Vi inriktar oss väldigt mycket som sagt på den bakomliggande orsaken till smärta.

Hoppas detta svarade på frågan.
Det kommer fler inlägg om detta senare, men det blir för mycket om ämnet i en enda blogg.

 
Taggar: Cecilia Dahlström, Kinesiologi, Kiropraktik, Micke Dahlström, Qinopraktik;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: